Van de opbrengst van de Beemster Erfgoed Marathon wordt er elk jaar iets speciaals in de Beemster gedaan. Projecten bij Breidablick en Speeltuin de Spelemei in de Zuidoostbeemster zijn daar voorbeelden van. 

Goede doelen

Beemster Light Festival 2019

Onze Beemster polder viert dit jaar het 20-jarig jubileum als werelderfgoed! Dat wordt het hele jaar in de Beemster gevierd, in het bijzonder met tijdens het Beemster Light Festival van 1 tot en met 20 december. Beemster Erfgoed Marathon maakt het voor de drie basis scholen uit de Beemster mogelijk om mee te doen aan het festival. Zij kunnen met onze bijdrage onder andere aan de slag om prachtige lichtkunstwerken te maken! Meer informatie vind je op www.visitbeemster.nl

Breidablick

In 2015 en 2016 hebben we Breidablick gesponsord. Breidablick is een woon- en werkgemeenschap in Middenbeemster voor mensen met een verstandelijke beperking. Het sponsorgeld is besteed aan een droogkast voor de bloemen in de werkplaats en voor de aanschaf voor een broodbakmachine voor de lunchroom en winkel in De Koster aan de Middenweg in Middenbeemster.

Stichting Volksspelen Comité Westbeemster

In de Westbeemster houdt het Volksspelen Comité zich bezig met de organisatie van diverse activiteiten voor de bewoners. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas en Koningsdag. Wij steunden de stichting met de aanschaf van een audioset te gebruiken bij de diverse activiteiten.

Fanfare Beemster

De Beemster Fanfare spaart al enige tijd voor een nieuwe outfit voor de leden. Dit doen zij door middel van de verkoop van Beemster bier op diverse locaties in de Beemster. Dit bier is gebrouwen door Brouwerij de Lepelaer. Op 8 mei was de Beemster Fanfare ook aanwezig om deze heerlijke biertjes te verkopen.

Stichting Schoenen voor Kenia

Inmiddels al een bekend goed doel. Heb je oude hardloopschoenen? Gooi ze niet weg! Neem ze mee naar het start- en finishterrein! 

Wij hebben de verzamelde hardloopschoenen overhandigd aan Veron Lust , één van de deelnemers aan de Beemster Erfgoed Marathon.

Veron zet zich al jaren in voor Stichting Samen Succes. De stichting heeft als doel: het bevorderen van de ontwikkeling van de regio Mbara (Kenia) en richt zich in het bijzonder op het stimuleren van onderwijs in de regio. Daarnaast traint Veron Lust getalenteerde hardlopers. Hij juicht het verzamel-initiatief toe en benadrukt dat alle schoenen, het liefst hardloopschoenen, welkom zijn. Zelfs met versleten schoenen of schoenen met gaten erin zijn we blij, want kinderen of volwassen mensen in Kenia kunnen ze altijd gebruiken.

Springkussen voor Spelemei

In 2014 hebben wij een bedrag van €2500,- geschonken aan speeltuinvereniging Spelemei in Zuidoostbeemster. Van dit bedrag is een springkussen aangeschaft voor de iets 'oudere' kinderen.

In voorgaande jaren hebben we de onderstaande projecten gesponsord:

Verwendag voor ouderen

​Met de opbrengsten van de lustrum editie in 2018 hebben wij de ouderen in de Beemster verwend met een heerlijk middag en avond in samenwerking met het Danspaleis en Ted Culinair.

7e Beemster Erfgoed Marathon 2019

7e Beemster Erfgoed Marathon 2019

...zondag 10 mei 2020

Samen hardlopend en fietsend

Samen hardlopend en fietsend

...over de dijk...

dwars door de koeienstal

dwars door de koeienstal

Knuffels voor iedereen!

Knuffels voor iedereen!

Samen Sportief Smullen!

De Beemster Erfgoed Marathon editie 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Ter lering en vermaak
Familie Wipprecht

 ©2016 Beemster Erfgoed Marathon 

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • MyAlbum