De 7e Beemster Erfgoed Marathon wordt georganiseerd door stichting Beemstermasters en vindt plaats op zondag 10 mei 2020. Er wordt in 5 groepen gestart tussen 9:30 uur en 11:00 uur vanaf Fort Benoorden Purmerend.

 

Het parcours is afwisselend, zo loop je door een boerenstal met koeien, doorkruis je weilanden en loop je over de dijken met prachtig uitzicht, dit alles in de prachtige Beemsterpolder in lentesferen.

 

Onderweg zijn diverse cateringpunten ingericht waar typische Beemster streekproducten worden aangeboden. Zo nip je onder meer aan een glaasje echt Beemster fruitsap, proef je een stukje Beemster kaas en geniet je van een overheerlijk pannenkoekje.

 

De Beemster Erfgoed Marathon is een prestatieloop. Ons motto ‘Samen Sportief Smullen’ staat voorop. Ondanks het ontbreken van een wedstrijdaspect en het ogenschijnlijk relaxte karakter dienen deelnemers er wel van doordrongen te zijn dat ook het lopen van deze marathon een behoorlijke fysieke inspanning vergt. Een gedegen voorbereiding is dan ook onontbeerlijk.

 

Je kunt verschillende afstanden lopen. Zo kun je als duo de hele of halve marathon afleggen. Of je kunt als trio meedoen aan de hele marathon, waarbij je een tandem kunt huren. De twee (of drie deelnemers) starten dan samen met een fiets (of tandem) en leggen met z’n tweeën of met z'n drieën afwisselend lopend en fietsend de volledige afstand af. Onderweg kan er naar believen omgewisseld worden; de loper gaat fietsen en vice versa. Zo loop je een deel van de marathon maar je beleeft de hele marathon. De omgeving en entourage bieden een prachtige gelegenheid om partner, kinderen of vrienden mee te nemen om je aan te moedigen langs de route.

 

Voor zowel de hele als de halve marathon zijn er begeleiders die vooraan en achteraan op het parcours meefietsen. Vanzelfsprekend is medische verzorging ruimschoots aanwezig.

 

We zien je graag op zondag 10 mei 2020 bij de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon!

Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Samen hardlopend en fietsend

Samen hardlopend en fietsend

...over de dijk...

dwars door de koeienstal

dwars door de koeienstal

Knuffels voor iedereen!

Knuffels voor iedereen!

Samen Sportief Smullen!