top of page

Lopersinformatie

De Beemster Erfgoed Marathon is een prestatieloop en geen wedstrijd. Het evenement kent een gezellig karakter en ondanks het ontbreken van het wedstrijdaspect, dienen de deelnemers zich te realiseren dat het lopen van deze marathon een behoorlijke fysieke inspanning vergt. Het onvoldoende getraind meedoen aan de Beemster Erfgoed Marathon wordt dan ook afgeraden.

 

Trainingstips

Voor onze marathon hoef je natuurlijk geen topatleet te zijn, ook hoef je het stokje niet aan je teamgenoot over te dragen zonder te laten vallen, maar enige tips voor de training zijn wellicht handig. Een paar:

  • In de loop der jaren hebben we al vele fietswissel-misverstandjes gezien. Oefen daarom het wisselen van de fiets, de een vindt het prettig als de loper de fiets nog even vasthoudt, de ander vindt het prettiger als de fietsenstandaard uitgezet wordt. Doe wat je prettig vindt.

  • Velen vragen zich af hoeveel je nou moet trainen voor deze loop. Ons advies, als je samen de 21 kilometer gaat doen, is zorg er voor dat je minimaal de helft van jouw afstand achter elkaar kunt rennen. Als je dus 6 kilometer achter elkaar kunt rennen, dan red je 10 keer 1 kilometer ook (en dan nog een klein stukje op karakter).

  • Spreek vooraf af om de hoeveel tijd de loper wisselt naar de fiets. Sommigen houden en tijd aan, sommigen houden een afstand aan.

  • Onze ervaring is, dat als je om de kilometer wisselt, de snelheid hoger blijft. En om het daarbij nog makkelijker te maken, zorgen wij voor kilometerborden langs het parcours. Lekker makkelijk!

 

Startlocatie

Start- en tevens finishlocatie is Fort benoorden Purmerend, Kwadijkerweg 8, 1461 DW Zuidoostbeemster:

Fort-Benoorden-Purmerend-BEEMSTER-MARATHON-rev1.jpg
Parkeren

Bij de start- en finishlocatie is geen parkeergelegenheid voor auto's. Auto' s moeten geparkeerd worden bij voetbalvereniging ZOB, Sportcomplex Zuidoosterpark, Purmerenderweg 55, 1461 DE Zuidoostbeemster. Dit is circa 900 meter van de start. Langs de Oostdijk of Kwadijkerweg mogen geen auto's geparkeerd worden. Wij adviseren iedereen uit de omgeving op de fiets te komen! Op het start- en finishterrein zijn kleedruimtes en een fietsenstalling.

Pendelbus

Om ervoor te zorgen dat je zo fit mogelijk aan de start verschijnt, zal er een pendelbus rijden tussen het parkeerterrein aan de Purmerenderweg (bij voetbalvereniging ZOB) en de start- en finishlocatie.

 

Kleedruimtes

Kleedruimtes zijn aanwezig, zie plattegrond.

Starttijden

Vanaf 8.30 uur is het terrein geopend voor een kopje koffie of thee met een lekkernij.

 

De starttijden van de hele marathon, 9.30, 9.45 en 10.00 uur. 

De starttijden van de halve marathon 10.30 en 10.45 uur.

Eind april/ begin mei maken wij de indeling van de startgroepen compleet. Dan ontvangen de deelnemers hun startnummers onder vermelding van de definitieve starttijden.

 

Naar het startvak

Vanaf de voorzijde van het fort kunt u binnendoor het fort naar het startvak. Deelnemers worden verzocht ruim 10 minuten voor de start in het startvak te staan voor de warming up. De deelnemers, zowel de lopers als de fietsers, starten vanuit het startvak. In het startvak staan dan GEEN fietsen. Deze staan in de daarvoor bestemde 'parcours-fietsenstalling'. De eerste fietser pakt, na het startschot, de fiets van uit de parcours-fietsenstalling, circa 20 meter verderop. 

 

Veiligheid bij de start

In verband met de veiligheid mogen de fietsers pas vanaf de Kwadijkerweg de lopers inhalen.

Route aanduiding

De route is volledig afgepijld met deze bordjes. Buiten de bebouwde kom aan pennen in de berm. Binnen de bebouwde kom aan (lantaarn)palen op ca. 2 meter hoogte.

bord afpeilen.jpg
8bf8c8f7-6312-4dfb-8f4e-18236ad921ca.JPG
Informatie tijdens de start

Informatie kunt u inwinnen bij de organisatie (herkenbaar aan kleding) op de start-/ finishlocatie.

 

Teams

Er kan individueel, als duo of trio deelgenomen worden aan de hele marathon. De halve marthon kan individueel of als duo afgelegd worden.

 

Wisselpunten

Er zijn geen vaste of verplichte wisselpunten voor de duo's of trio's tijdens de route. Elk duo of trio bepaalt zelf wanneer er gewisseld wordt. Samen finishen is wel een must. De fiets dient voor de finish in de daarvoor bestemde stalling gezet te worden alvorens men samen over de finish gaat.

 

Verwachte finishtijden & limiet

De verwachte finishtijden zijn tussen 12:00 en 16:00 uur. Voor de hele marathon is een tijdslimiet voor het finishen van 6 uur na het startschot. Dat betekent dat als door een derde groep om 10:00 uur wordt gestart, het parcours om 16:00 uur zal worden gesloten. Hierna wordt het parcours opgeruimd en is de organisatie niet langer verantwoordelijk voor de deelnemers die zich nog op het parcours bevinden. Deelnemers kunnen daarna hun weg vervolgen tot Fort benoorden Purmerend maar dan op geheel eigen risico. Mochten er echter problemen ontstaan voor deelnemers, medewerkers en/of andere weggebruikers (bijvoorbeeld in het kader van veiligheid), dan kan de organisatie op elk eerder door hun gekozen tijdstip besluiten om de wedstrijd te beëindigen en/of deelnemers van het parcours te verwijderen.

 

Benodigde materialen

De marathon wordt grotendeels op verharde wegen afgelegd, een klein deel op onverharde wegen. Wij adviseren u met een voor het parcours geschikte, goed onderhouden en goed functionerende (sport)fiets deel te nemen. Er is geen fietsenmaker onderweg!

 

Na afloop

Bij de finish ontvangen deelnemers nog een lekkernij. Bij de finish staan voor de deelnemers ook hottubs klaar, om daarin onder het genot van een drankje nog even na te genieten van het evenement. Er zijn pin betaalmogelijkheden.

 

Foto’s

Alle foto's die door onze fotografen gemaakt zijn tijdens het evenement zijn te zien op MyAlbum via de pagina Foto's.

Social media

Op onze Beemster Erfgoed Marathon Facebook pagina houden wij u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen! Neem vooral een kijkje en like onze pagina!

Reglement

Voor overige informatie en regels verwijzen wij u naar het uitgebreide Reglement.

20220508-DSC_1716
IMG_4220
Deutzenhofje IMG_1060
20220508-DSC_2216
20220508-DSC_1987
Deutzenhofje IMG_0141
Volgerweg IMG_1221
IMG_3763

Samen Sportief Smullen!

bottom of page